31 Mayıs 2009 Pazar

Sağlıklı Yaşam


Diğer Yaşam Gelişmiş Kolon kanseri Daha uzun

Çarşamba, 27 Mayıs (HealthDay Haberler) - Son 15 yıl içinde, hastaların ileri kolorektal kanser mücadele için ortalama hayatta kalma oranını önemli ölçüde, yeni araştırma, eşit ölçüde yeni ve güçlü uyuşturucu ve daha sık cerrahi müdahaleler ve Noel nedeniyle gösterir arttı .

Sırasında ilk-orta için 1990'larda, ortalama hasta 14 ay sonrası Tanı ile ilgili son 90s göre bu rakam çok hızlı bir yükseliş başladı hayatta olurdu, çalışma saptandı. Sonuç: Yeni tanı hastanın bugün iki katına çıktı, sadece 30 ay sonrası Tanı utangaç için ortalama yaşam süresi.

Daha uzun menzilli yaşam umudu da geliştirilmiş. Nerede hastaların az yüzde 10 olmak üzere orta erken 90s, bir tahmin yüzde 30 hasta artık ileri bir olasılık için bakabilirsiniz beş yıl sonrası Tanı canlı bekliyoruz olabilir.

"Ne görüyorsunuz yeni chemotherapies ve kullanımı son birkaç yıl içinde hastalar için uzun yaşam çok önemli artışa neden oldu hem bir artış ve karaciğer yayıldığı kanser kaldırılması için ameliyat için daha agresif kullanımı, bir "çalışma baş yazarı Dr Scott Kopetz, Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi Houston'da of Gastrointestinal medikal onkoloji ve departmanı bir yardımcı doçent söyledi. "Ve bu artış da nadiren kanser tedavisinde görülen bir büyüklükte," dedi.

Bu bulgular Journal of Clinical Oncology of 26 Mayıs sayısında görünür.

Kolorektal kanser yaklaşık 150.000 hasta 2008 yalnız tanısı ile ABD'de dördüncü en sık görülen kanser, Amerikan Kanser Derneği göre.

Kendi çaba hastanın hayatta kalma eğilimleri ölçmek için, yazarlar ilk veri kim ya MD Anderson ya da Mayo Clinic at 1990 ve 2006 tarihleri arasında tedavi vardı yaklaşık 2500 kolorektal kanser hastaları ile ilgili gözden geçirdi.

Bu süre içinde, genel ortalama hayatta kalma oranı kadar, yaklaşık 14 ay sonra 1990 ve 1997 için yaklaşık 19 arasında Tanı kimden ay arasında 1998 ve 2003 gitti. 2006 yılında Çalışmanın sonunda, bu rakamın biraz üzerinde 29 ay kadar çekim vardı.

Beş yıllık yaşam oranı da, 1990 ve 1997 ila 13 arasında üzerinde 9 yüzde yüzde 1998 ve 2000 yılları arasında artan ve daha sonra tekrar 2001 ve 2003 arasında biraz üzerinde yüzde 19 için. Yazarlar artık neredeyse yüzde 30 hasta 2004 ve 2006 arasında teşhis ve nihayet beş yıl sonrası Tanı hayatta olacak tahmin ediyoruz.

Bu eğilim ABD Ulusal Kanser Enstitüsü'nün verileri ikinci bir analizi ile 1990 ve 2005 yılları arasında metastatik kolon kanseri 50.000 hasta olduğunu doğruladı.

Bu araştırmacılar rağmen hastaların az yüzde 10 bir cerrahi işlem hepatik rezeksiyon olarak bilinen undergone ki (karaciğer için hastalığın yayılmasını başa), müdahalesi başladı fazla frekans 2000 yılında başlayan ile gerçekleştirilebilir için kaydetti.

Daha da etkileyici hayatta kalma oranları yolda mümkün olur olan hastalarda cerrahi daha faydalı olacağını, Kopetz, bunun için teşvik edildi önerdi.

"En iyi tahminler, 20 ila yüzde 30 metastatik kolon kanseri hastalarının kendi hastalığı için ameliyat için uygun olacak olan," dedi. "Ama bu veriler sadece yüzde 5 hastaların şimdilik bu ameliyatları geçiyor gösterir.

Dr Len Lichtenfeld, Amerikan Kanser Derneği için başkan yardımcısı sağlık memuru, bulgularını dikkatle yorumlanması gerekir dedi.

"Biz kesinlikle tedavisinde kemoterapi bir sonucu olarak, burada 10, 15, 30 yıl önce karşılaştırılmış gelişmeler yaptık, dedi. Ve biz de bu hastaların nerede cerrahi teknikleri ile bir şeyler yapabilir bir grup olduğunu öğrendim ve de çok iyi yapmaya devam edebilirsiniz. Ve evet, sonuçlar, gelişmiş yaşam trendleri açısından, önemli olan. Ama soru, gerçekten ABD genelinde her kurum için geçerli bu eğilim, bu gelişmeleri-mu? "Dedi.

Bunun nedeni, tedavi olanakları ve teknik know-how kurumundan kuruma ve hasta olan görüldü almak bile türleri farklı "Bu sorunun cevabı büyük olasılıkla değil," dedi, "eklenen farklı. Bu hastaların bu çalışmada, örneğin var, iki yerde bu analizi dahil ve en iyi yüksek kaliteli bakım dışında aranan gelip yansıtıyordu. Ve bakımı bu tür her zaman ülke çapında mevcut değildir. Peki, bu ne ulaşmak mümkün olduğunu göstermez yapar. Ama biz çok geniş bir sonuç çizim konusunda dikkatli olmak gerekir. "

Daha fazla bilgi

Için kolon kanseri daha üzerinde Amerikan Kanser Derneği ziyaret edin.

Alan Mozes By
HealthDay Raportör
Kaynak: Scott Kopetz, MD, yardımcı doçent, gastrointestinal medikal onkoloji, gastrointestinal medikal onkoloji, University of Texas MD Anderson Kanser Merkezi, Houston of departmanı; Len Lichtenfeld, MD, başkan yardımcısı sağlık memuru, Amerikan Kanser Derneği, Atlanta, May 26, 2009 , Journal of Clinical Oncology

Son Güncelleme: 27 Mayıs 2009

Copyright © 2009 ScoutNews, LLC. Tüm hakları saklıdır.

İlgili Bağlantılar:
Kolon kanseri Genetik Test - Ne Colon Cancer Genetik Test mi?
Kolon Kanser Tedavi Need İyileştirmeler
Vitamin D May teşvik Colon Cancer Survival
Gen misiniz Bağlantı Obezite, Colon Cancer

Yorumlar (1)
Aşağıdaki içeriği Health.com kullanıcılarının görüşlerini temsil eder. Bu editorially tıbbi veya fiili doğruluğu için inceledik değildir. Bu tıbbi danışma teşkil etmez. Tıbbi tavsiye için doktor bakın.
Yorum Gönder

*
Sarah Cain

Bu insanlar daha uzun kolon kanseri olmadan yaşadığı sanılıyor. Sadece şaka yapıyordum. Cidden ama, sadece kaç kişi artık kanser almak troubling olduğunu; zaman zaman yeterli olmadı yaptım bir zaman oldu. Ne kadar insanların sadece şimdilerde genellikle çok tedavi at başarısız olan hastalıklar almak gibi değişti?

Sadece şimdi ve 100 yıl önce arasında, bizim yaşam bir büyük değişiklik oldu zaman kalp hastalığı nadir olduğunu, ve herkes bir arkadaş veya kanseri göreceli biliyordum. Bu bizim diyet olurdu. Ne yemek ölçüde, bir toplum olarak; bu tam renk ve lezzet bu onlara (olmaya hazır 5 dakika beklemek) vardır işlenmiş gıda güvendiği noktasına değişti. Ne yazık ki, hepsinin sağlıklı değil, ve bu şartlara sahip insanların en büyük artışın büyük bölümü sorumludur.


http://sagliksagligim.blogspot.com/2009/05/abd-domuz-nezle-gribi-1900-kisi-kisi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder